Therapiën

Naast de orthomoleculaire geneeskunde, homeopathie en bioresonantie therapie zet ik ook andere therapieën in zoals, celzouttherapie, fytotherapie, gemmotherapie en spagyriek. 

Om tot een juiste analyse en behandelplan te komen maak ik gebruik van raamwerken. De raamwerken die ik daarvoor het meest gebruik zijn de vijf elementen leer, het chakra systeem en het systeem van Reckeweg.

Homeopathie

Homeopathie is een holistische vorm van geneeskunde. De naam homeopathie komt van het Griekse woord homoios dat ‘gelijk of gelijksoortig’ betekent en pathos, dat ‘lijden’ betekent. De grondslag van de homeopathie is de similia-wet of het gelijksoortigheidsprincipe, wat wil zeggen dat het gelijke genezen wordt door het gelijkende.

Celzouten

Celzouten zijn biochemische zouten die onze lichaamscellen gebruiken om goed te kunnen functioneren. Zouten zijn verbindingen tussen twee of meer mineralen. De celzouttherapie is er op gericht om tekorten aan deze celzouten aan te vullen.

Bioresonantie

In de Bioresonantie therapie wordt gebruik gemaakt van de elektromagnetische trillingen die ontstaan door biochemische processen in de cellen. Deze trillingen of signalen, die in het lichaam aanwezig zijn, kunnen met behulp van elektrodes worden opgevangen en via het BICOM ® bioresonantie apparaat gefilterd worden.

Fytotherapie

Fytotherapie ook wel kruidentherapie genoemd, is de oudste vorm van geneeskunde die er bestaat. Fytotherapie is terug te vinden in de verschillende vormen van de natuurgeneeskunde, zoals de in Westerse natuurgeneeskunde, in de Chinese traditionele geneeskunde, de Ayurveda, maar ook in de Afrikaanse – en Islamitische geneeskunde.

Orthomoleculaire Geneeskunde- Suppletie en Voedingstherapie

Door beter op onze voeding te letten kunnen we ons niet alleen al snel stukken beter voelen, maar ook ziekte voorkomen en de effecten van ouderdom vertragen. Door onze hedendaagse leefstijl en voeding is het lang niet altijd mogelijk om ons lichaam van de benodigde bouwstoffen te voorzien. Met behulp van voedingssupplementen kunnen we tekorten aanvullen. Onder supplementen verstaan we: vitamines, mineralen, sporenelementen, kruiden, vetten, suikers, eiwitten en aminozuren.